Back to the future met de Carnival Mardi Gras

Als we denken aan de toekomst en het heden dan mogen we ook het verleden niet vergeten. Wat we deden in het verleden bepaalt namelijk dikwijls het heden. In de cruisewereld is het niet anders. Om dit verleden op gepaste wijze te gedenken, maakte Carnival deze week een bijzondere naam voor haar nieuwe megagrote cruiseschip bekend. Het cruiseschip, dat het grootste van de Carnival rederij zal worden en dan in 2020 zal opgeleverd worden, krijgt immers Mardi Gras als naam. En laat Mardi Gras nu net de naam van het eerste Fun schip zijn dat in 1972 met cruises startte.

Mardi Gras op het Rad van Fortuin

Carnival kondigde de naam van haar nieuwe cruiseschip op een bijzondere wijze aan. De naam werd namelijk onthuld tijdens een aflevering van Wheel of Fortune. Wat bij ons bekendstaat als het Rad van Fortuin. Ook in Amerika is deze show bijzonder populair en kan hij over het hele land bekeken worden. Qua marketing kan dat dus tellen.

Mardi Gras zal het grootste cruiseschip worden dat Carnival ooit heeft gebouwd. Daarnaast zal het ook het eerste cruiseschip zijn dat in Noord-Amerika op basis van vloeibaar aardgas cruises zal verzorgen. Met 180.000 bruto ton is het cruiseschip maar liefst meer dan 6 keer zo groot dan de grootte van de Mardi Gras uit 1972. Het cruiseschip wordt momenteel gebouwd in de Meyer Turku scheepswerf in Finland en zal tal van innovaties en nieuwe attracties bevatten.

Carnival Mardi Gras uit 1972

Carnival Mardi Gras uit 1972

Cruises op de Mardi Gras in januari bekend

De cruises die de Mardi Gras zal verzorgen, zullen in januari aangekondigd worden en zullen later in de maand ook in de verkoop gaan.

De oorspronkelijke Mardi Gras was toentertijd een echt icoon. Carnival stichter Ted Arison kocht het trans-Atlantische schip en bouwde het om tot een modern cruiseschip gericht op Caraïbische cruises. Dankzij dit cruiseschip dat in 1972 met haar cruises begon, werden cruises voor de eerste maal toegankelijker voor de grote massa. Gedaan waren de tijden dat cruises enkel voor de elite in de maatschappij waren. Bedankt Carnival!

Omdat we het nu toch over Carnival hebben, nog een klein extraatje. Carnival Cruise Line kondigde namelijk ook aan dat de Carnival Legend in 2020 enkele unieke cruises zal verzorgen, waaronder een terugkeer naar de Middellandse Zee. Onder de cruises die het schip gaat varen, zien we ook een Panamakanaal cruise, een reeks van Middellandse Zee cruises, twee trans-Atlantische cruises en een unieke 16 dagen cruise vanuit Londen met een stop bij de Noorse fjorden.

Geef een reactie