Het mysterie van de robot barmannen op de Quantum of the Seas

robot barmanIk moet eerlijk toegeven dat er verschillende vragen en gedachten door mijn hoofd gingen toen Royal Caribbean International voor de eerste maal bekendmaakte dat er zogenaamde robot barmannen op hun nieuwste cruiseschip de Quantum of the Seas aanwezig zouden zijn. Wat er door mijn hoofd ging?

  • Het gaat maar een saaie conversatie zijn met de barman
  • Zullen ze iets van R2-D2 weg hebben?
  • Wat met het huidige personeel?
  • Zal iemand het wel opmerken?
  • Wow!

Het zal pas zijn als ik ook de eerste maal daadwerkelijk op de Quantum of the Seas stap, dat ik jullie mijn echte persoonlijke ervaring zal kunnen delen. Don’t worry…dit cruiseschip staat alvast bovenaan mijn cruise to-do list dus het zal er zeker eens van komen en dan horen jullie het wel.

Uit wat ik al heb kunnen lezen over de robot barmannen en uit de informatie die Royal Caribbean zelf over de robot barmannen de wereld heeft ingestuurd, weet ik alvast dat de barmannen hun beste bionische beentje voorzetten in een bar die de toepasselijke naam Bionic kreeg. De cruise barmannen zijn bovendien vergelijkbaar met robotten die we ook in autoassemblagefaciliteiten kunnen tegenkomen. Spijtig genoeg gaat het dus niet om een vorm van Blade Runner-robotten. Spijtig inderaad… wat zou er immers leuker zijn dan samen met vrienden proberen uit te maken of de barman nu een mens of een robot is.

robot barmannenDrankjes bestel je blijkbaar via een iPad. Gelukkig is daar over nagedacht. Stel je maar eens voor dat een robot barman je niet verstaat, je door het publiek heen om je drankje moet roepen of dat je gebarentaal moet gebruiken om je favoriete cocktail te bestellen. Eens besteld, kan je rustig achterover leunen en kijken hoe de robot barman je ingrediënten neemt en alles lekker door elkaar shakete om uiteindelijk je gewenste drank op de toog te toveren.

De volgende vraag die enkele maanden geleden vervolgens bij me opkwam was: “Hoe krijgt hij/zij of moeten we ‘het’ zeggen het drankje vervolgens bij jou?” Een vraag waar ik ondertussen aan antwoord op heb gekregen. Een antwoord dat ook meteen een van mijn bovenstaande vragen beantwoordde. Voor het serveren van de drank zal er immers nog steeds personeel aanwezig zijn.

Robot barmannen… ondanks de nog vele vragen lijkt het mij alvast een leuk cruise gadget en ben ik heel benieuwd naar de eerste cocktail die deze metalen masters of cocktail mij zullen serveren.

Mochten er toch al bezoekers zijn die de cruise robot barmannen aan den lijve hebben mogen ervaren dan ben ik samen met vele anderen zeer benieuwd naar jullie bevindingen.

One Reply to “Het mysterie van de robot barmannen op de Quantum of the Seas”

  1. Tom S

    We zijn net terug van een prachtige cruise op de Quantum of the Seas in de Caraïben toen ik op deze leuke blog terecht kwam Dus ja…wij hebben enkele superlekkere cocktails in de bionic bar gedronken en we vonden het toch vrij indrukwekkend. Persoonlijk is het natuurlijk niet;..dus een luisterend oor aan de toog zul je er niet vinden. 🙂

Geef een reactie