Norwegian Cruise Line bestelt 4 nieuwe cruiseschepen

 

Norwegian Escape

Norwegian Escape

Met een vloot van 24 cruiseschepen en meer dan 510 bestemmingen wereldwijd is Norwegian Cruise Line zonder twijfel een van de grootste en belangrijkste cruiserederijen ter wereld. Om deze toppositie te behouden en haar klanten ook in de toekomst top of the bill cruises te kunnen blijven aanbieden, heeft Norwegian Cruise Line de bestelling van 4 nieuwe cruiseschepen, en mogelijk zelfs nog twee extra, aangekondigd.

800 miljoen Dollar per cruiseschip

De nieuwe cruiseschepen zullen elk met een gewicht van 140000 ton de oceanen doorkruisen en daarbij tot 3300 passagiers kunnen vervoeren. De levering wordt verwacht in 2022, 2023, 2024 en 2025 met optioneel nog twee extra leveringen in 2026 en 2027. Norwegian Cruise Line zal met de bouw van haar nieuwe cruiseschepen, net zoals bij de Breakaway-Plus klasse cruiseschepen, het milieu een warm hart toedragen. Prioriteiten bij de bouw zijn dan ook energie-efficiëntie, minimaal brandstofverbruik en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en impact op het milieu. Ook op gebied van design en innovatie zullen de nieuwe cruiseschepen ware pioniers zijn. Voor exacte details met betrekking tot deze innovaties is het nog wel even wachten en koffiedikkijken. Spanning doet leven en hopen…dus laat die tipjes van de sluier nog maar even wachten.

Klein weetje dat ook ons even deed duizelen: de kostprijs per schip bedraagt om en bij de 800 miljoen Dollar. Een euro meer of minder zal het dan ook niet maken.

Geef een reactie