De meest begeerde hutten op een cruiseschip

Wij geven je graag een idee van de meest begeerde hutten op een cruiseschip. Je hoeft immers geen suite te boeken om een ​​toplocatie te hebben. Als je al eens op een cruiseschip bent geweest, weet je vast en zeker dat geen hut gelijk is. En we hebben het dan niet over het design of over de voorzieningen en het comfort binnen de kamers dat vaak wel gelijklopend is maar wel over een andere onderscheidende factor; de ligging.

Inderdaad, net zoals bij het kiezen van je woning, is ook de locatie bij het kiezen van je hut van cruciaal belang. En hoewel het tamelijk vanzelfsprekend lijkt dat je geen ruimte wilt in de buurt van drukbezochte plekken of in de buurt van de luidruchtigere delen van het schip (denk hierbij aan naast of onder de club of het casino), weet de slimme cruiser dat er bepaalde plekjes zijn die net iets beter zijn dan de rest.

In dit artikel vertellen we je graag meer over wat voor ons de meest begeerde hutten zijn op een cruiseschip. Voor we het echter over de voor ons ideale plekken gaan hebben, zijn er natuurlijk ook nog je eigen wensen en prioriteiten. Door jezelf de onderstaande vragen te stellen, zetten we je al een eind op weg.

Enkele vragen die je helpen bij het kiezen van de juiste hut

Moet de hut ergens in de buurt liggen van…?

We kunnen moeilijk in ieders hoofd kijken. Misschien is jouw prioriteit bijvoorbeeld om dicht bij de spa te zijn of wil je snel toegang tot de eetgelegenheden of…  Denk na over wat voor jou belangrijk is en hoe lang je erover moet doen vanaf je hut om er te raken.

 Wil je een kamer met uitzicht?

Het antwoord hierop is waarschijnlijk eenvoudigweg ‘ja’, maar het kan soms een beetje ingewikkelder zijn, aangezien een raam of balkon niet noodzakelijk een kamer met uitzicht betekent. Kamers op een lagere dekken met ramen bieden je niet veel meer dan wat uitzicht op het water, terwijl andere kamers dan weer door reddingsboten geblokkeerd worden. Neem een kijkje naar het plan van het cruiseschip om er zeker van te zijn dat je echt een uitzicht hebt. Uiteindelijk boek je toch een hut met een kamer of balkon precies omdat je van het uitzicht wilt genieten, niet?

Hoe groot moet je hut zijn?

Een suite klinkt misschien als een geweldig idee en is waarschijnlijk de eerste hut waar je aan denkt wanneer je de beste hut moet kiezen, maar als je niet van plan bent om veel meer te doen dan in je hut te slapen, is het dan wel echt de moeite waard om honderden euro’s extra geld uit te geven voor wat vierkante meters extra? Zoek je een extra leuk zitgedeelte om wat te relaxen of voldoet een bed om al je behoeften te beantwoorden? 

Dat gezegd hebben, zijn er wel plekken op een cruiseschip die ongeacht je persoonlijke voorkeur en behoeften, toch beter scoren dan andere plekken. En deze plekken hebben alles te maken met het ontwerp van het cruiseschip. Het is trouwens zo dat de duurste hutten daarom niet logischerwijze de beste hutten zijn. Het draait hem namelijk allemaal om de locatie, de locatie en natuurlijk de locatie.

Dat gezegd hebbende, er zijn inderdaad bepaalde locaties op het schip die meer begeerd zijn dan andere. Veel hiervan komt voort uit het ontwerp en de unieke afmetingen van een schip. We willen hier benadrukken dat ‘beste’ niet ‘duurste’ betekent. Het is het oude gezegde van locatie, locatie, locatie. Dit zijn enkele van de beste plekken voor het boeken van een hut op een cruiseschip.

De meeste begeerde hutten op een cruiseschip

Ga met een beperkt budget voor een hut omringd door andere hutten

Opmerking: dit is alleen een goede optie als je meer wilt slapen in je hut dan genieten van een geweldig uitzicht vanuit de hut.

Als je hut volledig is omgeven door andere hutten boven, onder en aan alle kanten, dan heb je waarschijnlijk de ideale hut gevonden omdat je op deze manier redelijk beschut bent tegen lawaai. Het klinkt misschien op het eerste zicht onlogisch, maar we hebben het hier niet over een appartement, maar wel over een hut op een cruiseschip. Deze hutten worden over het algemeen alleen maar gebruikt om in te slapen. De kans is dan ook groot dat je buren ook een goede nachtrust waarderen, zodat ze kunnen genieten van de activiteiten van de dag nadien. Dit geeft je een goede kans om een ​​rustige kamer binnenin het schip te hebben. Tenzij je buren toch hebben beslist om ook de kamer als discotheek te gebruiken of de televisie telkens luider dan luid te zetten. Dat kun je natuurlijk niet voorspellen! Sommige van deze binnenhutten hebben trouwens een virtueel balkon zodat je het uitzicht niet volledig moet missen.

De zoektocht naar het beste balkon

Als een balkon voor jou een prioriteit is dan vind je enkele van de beste balkons aan de achterzijde van het schip. De achterhutten zijn meestal erg populair omdat ze een geweldig uitzicht bieden en meestal niet veel buren hebben. Achterbalkons zijn meestal ook iets langer dan balkons aan de stuurboord- of bakboordzijde.

Extra tip: De allerlaatste bakboord- en stuurboordkamers aan de zijde op bepaalde dekken hebben soms een uitgebreid balkon. Sommige hebben zelfs voldoende ruimte voor een ligstoel, zodat je kunt ontspannen en genieten van de zon vanuit de privacy van je eigen kamer. Je voelt je zo de koning te rijk op je eigen cruiseschip!

Let wel op dat je geen hut aan de achterzijde boekt die zich bijvoorbeeld net onder de uitlaatopeningen bevindt. Dit kan onaangename geurtjes opleveren.

Centrale hutten

Een hut in het midden op een bovendek is een andere zeer begeerde locatie omdat je snel overal bent. Je bevindt je op een centrale locatie voor alles: van eetgelegenheden tot het zwembaddek en alle andere voorzieningen die het schip te bieden heeft. Je ligt letterlijk middenin alle actie!

Dit is ongelooflijk handig omdat bij sommige van de grotere schepen veel van het ene naar het andere eind moet worden gelopen. Sommigen zullen de extra oefening niet erg vinden, maar veel cruisers houden ervan om alles wat ze nodig hebben in de buurt te hebben. 

Als leuk extraatje biedt de centrale ligging je een verhoogde stabiliteit als het schip begint te schommelen. De kans op zeeziekte is in deze hutten dan ook veel kleiner.

 Hutten tussen de reddingsboten

Dit is waarschijnlijk niet meteen wat je in gedachten had bij het lezen over de meest begeerde hutten en locaties op een cruiseschip. Je zou niet de eerste zijn die klaagt over reddingsboten die het zicht belemmeren, maar met wat geluk, als je de indeling van het schip bestudeert, kan het zijn dat sommige kamers op het hoofddek een kamer met een balkon hebben dat zich tussen een paar reddingsboten bevinden; met een fantastisch uitzicht en bovendien extra privacy omdat je geen directe buren hebt.

Een suite naast de spa

Suites en hutten naast of de buurt van de wellness en spa zijn enkele van de meest gewilde locaties voor cruisegangers die wel houden van wat verwennerij.

Je suite bevindt zich direct naast de spa, dus je hoeft nooit ver te gaan voor een koninklijke behandeling. Het boeken van een suite in de buurt van een spa gaat ook vaak gepaard met spakortingen, toegang met prioriteit en prioriteit bij reserveringen, onbeperkte toegang tot de spa, zachte badjassen en andere voordelen.

Uitzicht op de zee

Je kent ze wel…de hutten met kamershoge ramen die een pittoresk uitzicht op de oceaan bieden. De kamers kosten slechts een beetje meer dan de standaardhutten en toch minder dan de hutten met balkon. Je vindt ze aan de voorzijde van het schip omdat de ramen daar perfect passen bij het design en de afmetingen van de boeg. Het zijn ramen die gesloten moeten blijven en dat is natuurlijk met een reden. Anders zou je gewoon weggeblazen worden.  De unieke afmetingen van de kamer echter in combinatie met de enorme ramen zorgen ervoor dat de kamers veel groter aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn en bieden een geweldig uitzicht tegen een spotprijs.

Welke locatie op het cruiseschip is het beste?

Zoals je ondertussen al gemerkt hebt, is er geen éénduidig en eenvoudig antwoord. Het antwoord wordt door verschillende factoren bepaald. Er zijn de individuele voorkeuren en wensen en natuurlijk de vorm en het ontwerp van uw schip. Belangrijk is dan ook om het schip en de dekplannen van het schip goed te bestuderen vooraleer de boeking van een hut te maken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En dan is er natuurlijk ook nog de prijs die belangrijk is. Wij zijn echter van de mening dat het de moeite is om iets meer te betalen voor op zijn minst een balkon. Niets leuker dan ’s morgens op te staan en de frisse zeelucht in te ademen. En niets aangenamer dat de oceaanbries door je gordijnen te horen en zien waaien.

Geef een reactie