De mooiste havens tijdens je Middellandse Zee cruise

De oorsprong van alle beschaving… zo wordt het Middellandse Zeegebied weleens genoemd. En wie zijn wij om dat te ontkennen met al die prachtige eeuwenoude steden met een rijke geschiedenis die aan de boorden van de Middellandse Zee gelegen zijn. Een Middellandse Zee cruise neemt je mee doorheen eeuwen van kleurrijke geschiedenis, alsof je in een teletijdmachine bent gestapt. Het beste seizoen om al deze Middellandse Zee pracht en praal te bezoeken, is zonder twijfel de zomer. Je geniet er dan van zalige zomerse temperaturen en de kans op een felblauwe hemel is dan ook het grootst. Hier hebben we voor jullie enkele van de mooiste aanleghavens tijdens een Middellandse Zee cruise.

Barcelona

Passagiers die tijdens hun cruise de kans krijgen om Barcelona te bezoeken, zullen meteen in de wonderbaarlijke architectuur van Antoni Gaudi worden ondergedompeld. De Sagrada Familia, de Ramblas, Parc Guell en het voetbalstadion van FC Barcelona zijn maar enkele van de bezienswaardigheden die op jou liggen te wachten. En wil je even ontspannen geniet dan van overheerlijke tapas in een van de vele tapabars die de stad rijk is.

Marseille

De op een na grootste stad van Frankrijk maakt vaak onderdeel uit van een Middellandse Zee cruise. Het is namelijk niet alleen de op een na grootste stad van het land, maar het is ook de plek waar je onder meer de Basilique Notre-Dame-De-La-Garde kunt bewonderen. Op zoek naar een souvenir? Koop dan een fles pastis of een zakje van de typische koekjes.

Rome

Rome mag natuurlijk niet in het lijstje van mooiste havens tijdens je Middellandse Zee cruise ontbreken. Een stad vol eeuwenoude overblijfselen en spannende verhalen. Met elke stap die je zet in deze stad waan je jezelf steeds meer in de gloriedagen van het Romeinse Rijk. Niet voor niets was deze plek ooit het epicentrum van deze planeet. Staat Rome op jouw vaarroute, bezoek dan zeker het Colosseum, Vaticaanstad, het Forum Romanum, de Trevi-fontein en het Pantheon.

Athene

Als hart van de westerse beschaving en als de bakermat van de democratie vormt Athene de perfecte mix van oud en nieuw. Dé bezienswaardigheid van de stad is natuurlijk de Acropolis. Daarnaast zijn wij ook grote fans van de Plaka-wijk; een leuke wijk vol kleine winkeltjes, overheerlijke restaurants en barretjes bij de vleet.

Dubrovnik

Dubrovnik is gelegen in de Adriatische Zee. De stad biedt een geweldig zicht op het kristalheldere water van de zee. Het is ook in deze stad dat heel wat scènes van Game of Thrones werden opgenomen.

Old fort of Dubrovnik from the bird’s view with blue sea and boats

Napels

Napels staat natuurlijk bekend om haar pizza’s. Toch is deze Italiaanse stad ook de ideale uitvalbasis voor enkele onvergetelijke excursies. Zo kan je een trip maken naar Pompeii met haar indrukwekkende overblijfselen en verwoeste tempels. En heb je nog een dag extra neem dan de boot naar Capri. Capri vormt de perfecte plek om even heerlijk te ontspannen en van een glaasje wijn te nippen.

Santorini

Santorini is waarschijnlijk een van de populairste Griekse eilanden en is ook de perfecte plek om even aan alle stress te ontsnappen. De kleurrijke kliffen, witte gebouwen en wonderbaarlijke zonsondergangen en stranden moet je gezien hebben. Persoonlijk vinden we Santorini een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee.

Sunset in Oia, Santorini. Here is my version of the sunset shot in Oia. This is a blend of 3 shots, 1.3 to 20 seconds, processed as follows: 1) Reduce noice on all 3 raws. 2) Create HRD in Photomatix 3) Blend using Exposure Fusion, sliders set to produce the most natural looking image while still showing some detail in the very dark areas. 4) PS smart sharpen. 5) PS burn the bottom 6) Nik Brilliance and warming 7) Nik Indian summer to warm th elights, masked to not affect the rest. 8) Nik sunlight, brushed over the buildings to add more light 9) Nik Glamour Glow to remove detail in the dark areas. 10) Detailed curves lightening pn windmills. 11) Dodge buildings that were too dark.

Venetië

Kanaaltjes, bruggen, romantische gondels… we hebben het natuurlijk over Venetië. De stad via een cruise bezoeken, is een van de meest onvergetelijke manieren om deze stad te bewonderen. Voor het perfecte romantische plaatje en een avond vol liefde is de Piazza San Marco de uitverkoren locatie. Koop zeker wat Murano-glas, enkele typische maskers of een paar handgemaakte schoenen.

Geef een reactie