Dingen die je alleen op een Antarctica cruise doet

Er zijn zo van die plekjes waar de kans bijzonder klein is dat je ooit een levende ziel tegenkomt. En met een levende ziel bedoelen we dan niet waggelende pinguïns of een wondere walvis, maar wel mensen van vlees en bloed. Het maakt deze plekjes in onze overbevolkte wereld alleen maar nog unieker. Een van deze plekken staat bekend als het witte continent; we hebben het natuurlijk over Antarctica. Antarctica is een plek waar tot in een recent verleden, buiten enkele wetenschappers en verloren ontdekkingsreizigers, nog nooit iemand was geweest. Dankzij Antarctica cruises is dit wonderlijk stukje sneeuwlandschap nu ook toegankelijk voor de niet-wetenschappers onder ons. En het moet gezegd worden, het is een schot in de roos want Antarctica cruises winnen elk jaar aan populariteit. Het gaat in dit geval vaak om kleinere expeditieschepen, uitgerust met van nog kleinere bootjes, waar slechts maximaal enkele honderden passagiers mee op cruise gaan. Op deze manier reizen tegenwoordig om en bij de 55.000 mensen elk jaar naar de Poolgebieden. Een unieke ervaring zonder meer. Ik deel graag met jullie enkele van de dingen die je alleen maar op een Antarctica cruise zult ervaren. Begint het al te kriebelen?

Bouw een feestje met pinguïns en andere unieke diersoorten

Inderdaad, Antarctica is niet de enige plek waar je een feestje met pinguïns kunt bouwen. Maar de pinguïns van Antarctica mag je gerust de beroemdste en grootste van hun soort noemen. Bovendien zie je ze in een winters landschap en worden ze door duizenden vogels omringd. Denk maar aan gigantische albatrossen en verschillende van hun kleinere soortgenoten. En moet het nog gezegd worden dat de keizerpinguïn echt wel indrukwekkend is! Je ziet hoe ze spelen, zich voeden, voor de kleintjes zorgen en ga zo maar door. Voeg daar nog walvissen, robben en zeeleeuwen aan toe en je weet meteen waarom een Antarctica cruise zeker op je to-do lijstje moet staan. Je zult ongetwijfeld duizenden foto’s trekken! Er wordt je verteld een afstand te houden van om en bij de 10 meter om de leefomgeving van de dieren te respecteren, maar wees niet verbaasd als de dieren zelf dag komen zeggen. Weer een onvergetelijke ervaring!

Een streepje geschiedenis en wetenschap

Wie voor een Antarctica cruise kiest, gaat in de meeste gevallen aan boord van een expeditieschip waarop ook de wetenschap en de geschiedenis van het continent aan bod komen. De meeste cruises komen standaard met lezingen door wetenschappers, biologen en geschiedkundigen die je helemaal in Antarctica onderdompelen. Van de eerste ontdekkingsreizigers die nog maar 200 jaar geleden voor het eerst het continent gingen verkennen tot de huidige situatie. Je treedt hiermee in de voetsporen of beter gezegd in het vaarwater van beroemdheden zoals Ernest Shackleton, Roald Amundsen en Robert Falcon Scott. Bij het horen van hun heldhaftige verhalen en hun excursies naar onder meer de Zuidpool vormt je expeditieschip een bijzonder veilige en comfortabele haven.

Ongerepte en wondermooie landschappen

Ondanks dat Antarctica geen gerechtshoven of autoriteiten kent, zijn er wel enkele regels die moeten gerespecteerd worden. Zo mogen er telkens maar maximaal 100 bezoekers tegelijkertijd het continent betreden. Bij je aankomst word je volledig overweldigd door de omgeving. Dit is een plek die anders is dan alle andere plekken op deze blauwe planeet. Geen massatoerisme, geen commerciële activiteiten, geen geruis van voertuigen… je zult hier een ongelofelijk gevoel van kalmte en sereniteit ervaren. Bij het aan boord en van boord gaan, zullen er ook inspecties van je kleding plaatsvinden. Niet alleen om te zorgen dat je niets van dit kostbare continent meeneemt, maar ook bij het van boord gaan om ervoor te zorgen dat je volledig gedesinfecteerd aan wal van Antarctica gaat. Rederijen stellen alles in het werk om deze prachtige plek te beschermen.

Geef een reactie