Het effect van het coronavirus op je cruise

Dat het coronavirus de wereld in bedwang houdt, dat zul je ondertussen al wel gemerkt hebben. Een van de sectoren die hierdoor het hardst wordt geraakt, is natuurlijk de toeristische sector. Met miljoenen mensen die elke dag weer de hele wereld rondreizen, heeft het virus op deze manier de ideale gastheren en -vrouwen gevonden. Net zoals vliegtuigmaatschappijen nemen ook cruiserederijen allerhande maatregelen om recente situaties zoals op de Diamond Princess te vermijden. De Princess ging vorige week in volledige quarantaine nadat minstens 20 mensen positief op het coronavirus hadden getest. Omdat er steeds meer gevallen buiten Azië opduiken, is de kans groot dat ook jouw cruise op een of andere manier onder de gevolgen van het coronavirus te lijden krijgt. Angst is een slechte raadgever… goed geïnformeerd zijn daarentegen helpt je om met een gerust hart je cruise aan te vatten. Aangezien we jou goed geïnformeerd willen houden, zetten we even de maatregelen van enkele van de grootste rederijen op een rijtje.

Carnival Cruise Line en het coronavirus

Carnival Cruise Line heeft op dit moment nog geen cruises geannuleerd of vaarroutes gewijzigd omwille van het coronavirus. Vanaf 31 januari worden passagiers die de 14 dagen voor het vertrek door of naar China hebben gereisd verboden om een cruise te maken aan boord van een Carnival Cruise Line cruiseschip.

Norwegian Cruise Line en het coronavirus

Norwegian Cruise Line heeft haar Aziatische cruiseschip Norwegian Spirit tot momenteel december 2020 uit Azië weggehaald. Passagiers die tot 30 dagen voor de start van hun cruise het Chinese vasteland bezocht hebben, ongeacht hun nationaliteit, worden niet aan boord van een NCL-cruiseschip toegelaten. Deze passagiers krijgen de kosten van hun reis wel vergoed als ze een reisbewijs kunnen voorleggen. Hong Kong wordt in dit geval niet als onderdeel van China beschouwd. Bij het inschepen, zal ook van iedere persoon de temperatuur worden genomen. Passagiers met een lichaamstemperatuur hoger dan 38°C worden niet toegelaten. De passagiers kunnen ook een lichaamstemperatuurcontrole krijgen als ze terugkeren van een excursie of een bezoek aan het vasteland. Standaard volgt er bij het inschepen ook een gezondheidsevaluatie en kunnen mensen die symptomen vertonen onder quarantaine geplaatst worden of verplicht worden het schip te verlaten.

Azamara Cruises en het coronavirus

Azamara Cruises heeft al haar China en Hong Kong cruises van februari geannuleerd. Ongeacht de nationaliteit is het passagiers die twee weken voor hun cruise naar of door China of Hong Kong zijn gereisd verboden om aan boord te gaan. Deze passagiers krijgen een volledige terugbetaling van hun cruise. Er komen speciale en verplichte medische controles bij passagiers die de afgelopen 14 dagen in aanraking zijn geweest met individuen die naar of door Hong Kong of China zijn gereisd en bij Chinese en Hong Kong paspoorthouders, ongeacht wanneer ze voor het laatst in China of Hong Kong waren. Mensen met koorts of met ademhalingsproblemen kunnen worden geweigerd.

Celebrity Cruises en het coronavirus

Alle China en Hong Kong cruises in februari worden geannuleerd. Ongeacht de nationaliteit is het passagiers die twee weken voor hun cruise naar of door China of Hong Kong zijn gereisd verboden om aan boord te gaan. Deze passagiers krijgen een volledige terugbetaling van hun cruise. Er komen speciale en verplichte medische controles bij passagiers die de afgelopen 14 dagen in aanraking zijn geweest met individuen die naar of door Hong Kong of China zijn gereisd en bij Chinese en Hong Kong paspoorthouders, ongeacht wanneer ze voor het laatst in China of Hong Kong waren. Mensen met koorts of met ademhalingsproblemen kunnen worden geweigerd.

Holland America Line en het coronavirus

De Cruise van de Westerdam van 15 februari 2020 werd geannuleerd. De Westerdam zal op 15 februari ook niet ontschepen in het Chinese Hong Kong maar wel in het Japanse Yokohama. Passagiers die 14 dagen voor hun vertrek in China, Hong Kong of Macau zijn geweest of die contact hebben gehad met iemand getroffen door het coronavirus of mogelijk getroffen door het virus worden niet aan boord toegelaten. Voor het aan boord gaan van het cruiseschip worden er enkele medische controles, waaronder temperatuurmeting, uitgevoerd.

Costa Cruises en het coronavirus

De cruises van de Costa Venezia, Costa Atlantica en Costa NeoRomantica werden geannuleerd.

Passagiers met ziektesymptomen of met een lichaamstemperatuur hoger dan 37,8°C worden niet toegelaten. Ongeacht de nationaliteit is het passagiers die twee weken voor hun cruise naar of door continentaal China zijn gereisd verboden om aan boord te gaan.

MSC en het coronavirus

De 4- en 5-nachten cruise aan boord van de MSC Splendida die op 13 februari plaatsvindt, werd geannuleerd. De MSC Splendida 27 nachten Grand Voyage cruise zal op 15 februari vanuit Singapore in plaats van vanuit Shanghai vertrekken. Naha in Japan en Hong Kong werden ook uit de vaarroute geschrapt en vervangen door Langkawi, Penang en Kuala Lumpur in Maleisië en Ho Chi Minh City in Vietnam. Passagiers moeten een vragenlijst invullen om na te gaan dat niemand in de 30 dagen voor de cruise op het vasteland van China is geweest. Deze mensen worden namelijk niet toegelaten op de cruise. Gasten met ziektesymptomen worden samen met hun kamergenoten in hun hutten afgezonderd. Passagiers ondergaan ook verschillende medische controles bij het inschepen.

Princess Cruises en het coronavirus

De cruises op 3 en 11 juni vanuit Shanghai aan boord van de Diamond Princess en de Sapphire Princess werden geannuleerd. De Sapphire Princess zal op 2 mei en 3 juni ook in het Japanse Yokohama inschepen/ontschepen in plaats van in Shanghai. Ongeacht de nationaliteit is het passagiers die twee weken voor hun cruise naar of door China (inclusief Hubei maar exclusief Hong Kong, Macau en Taiwan) zijn gereisd verboden om aan boord te gaan. Er worden een aantal medische controles uitgevoerd voor het aan boord gaan.

Royal Caribbean International en het coronavirus

Alle China en Hong Kong cruises worden vanaf midden februari geannuleerd. Ongeacht de nationaliteit is het passagiers die twee weken voor hun cruise naar of door China of Hong Kong zijn gereisd verboden om aan boord te gaan. Hun reis wordt volledig terugbetaald.

Geef een reactie