Metal-fans gaan volledig uit de bol op de Full Metal Cruise

full metal cruise

full metal cruise

In het rijtje van unieke cruises moet de Full Metal Cruise zeker een plaatsje in de top 10 krijgen. Het was na het bekijken van een filmpje dat ik ook onderaan heb toegevoegd dat ik mij vragen begon te stellen bij het concept van de Full Metal Cruise en zelf op onderzoek ben gegaan. Inderdaad, zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een cruise waarbij de passagiers bestaan uit headbangende en uit de bol gaande Metal-fans. Op deze cruise geen plaats voor netjes geknipte haren, als prinsessen opgemaakte bourgeoisie of heren in strak afgelijnde maatpakken. Neen… op de Full Metal Cruise vormen lange haren, zwarte T-shirts en hier en daar een piercing of tatoeage standaard onderdeel van de dress code.

Meer dan 20 Metal-groepen maken het een onvergetelijke cruise

De Full Metal Cruise van dit jaar kende vorige week donderdag, 16 april, haar einde nadat het cruiseschip Mein Schiff 6 dagen lang als thuisbasis van 2000 Metal-liefhebbers had gediend. Tijdens deze 6 dagen op de Middellandse Zee konden de ‘Metallisten’ van bijna 3000 minuten live muziek en van meer dan 20 groepen genieten. Hammerfall, DragonForce, Saltatio Mortis, Sodom, Alestorm, Blaas of Glory, Axxis en Uli Jon Roth waren maar enkele van de groepen die het ganse cruiseschip in vuur en vlam zetten terwijl de cruise onder meer Palma de Mallorca en Ibiza als bestemming had.

gitaar solo onderwater

Herman Li: onderwater gitaarsolo

Cijfers die boekdelen spreken

Leuk ook zijn de cijfertjes die na de Full Metal Cruise bekendgemaakt werden en die een idee geven van het geweldige Metal-feest dat zich aan boord moet hebben afgespeeld. Alleen al de drank- en voedselconsumptie spreekt boekdelen:

  • Ongeveer 28000 liter bier
  • Ongeveer 6000 liter water (jaja, er werd ook water gedronken J )
  • Ongeveer 1900 liter champagne en wijn
  • 4000 hamburgers
  • 5000 braadworsten
  • 1200 kilogram frieten

Daarnaast kwam er ook nog 40 kilometer kabel, 50.000 Watt muziekinstallaties en 80 ton allerhande uitrusting aan te pas om alles op en top Metal te maken. Dit moet wel een rockende cruise geweest zijn.

Om het feestje helemaal compleet te maken, circuleert nu ook het filmpje van Herman Li, gitarist van Dragonforce, die de eerste gitaarsolo onder water uitvoerde:

One Reply to “Metal-fans gaan volledig uit de bol op de Full Metal Cruise”

Geef een reactie