MSC Ocean Cay Marine Reserve verwelkomt eerste cruise

Ocean Cay Marine Reserve, de nieuwe privé-bestemming van MSC Cruises in de Bahamas heeft op 5 december de eerste cruise en de eerste gasten mogen ontvangen. Het was de MSC Divina die het eiland een bezoek bracht.

Ocean Cay Marine Reserve was ooit een industriële sloperij en een plek waar zand werd ontgonnen. MSC Cruises besloot het eiland te kopen en het een volledige make-over te geven. 3 jaar later hebben ze maar liefst 7500 toon gesloopt metaal verwijderd en hebben ze het eiland zowel in een cruisebestemming met een Caraïbisch tintje omgetoverd als in een marine natuurreservaat; een veilige plek voor bedreigd koraal en voor vissen om levendig en lustig in rond te zwemmen.

Voor de cruisepassagiers is Ocean Cay Marine Reserve een plek waar ze 8 stranden met parelwit zand, een spa, verschillende plekjes om te eten, winkel met authentieke kunst uit de Bahamas, feestelijke Junkanoo parades, lichtshows en tal van excursies gefocust op de natuur kunnen terugvinden. Er zal binnenkort ook een centrum openen dat gespecialiseerd is in de studie en het herstel van koraal.

MSC Ocean Cay is een waar paradijs voor het zeeleven en het koraal dat de beschermde wateren rond het eiland hun thuis mogen noemen. Als onderdeel van het herstelproces van het eiland heeft een team van getrainde duikers drie soorten koraal naar een speciale plek aan de oostzijde van het eiland verhuisd omdat het daar meer kans heeft om te overleven. MSC hoopt dat Ocean Cay een plek wordt waar marine biologen bedreigde koraalsoorten kunnen bestuderen. Sinds de make-over van het eiland heeft men al bij 88 soorten van vissen, kreeften en andere dieren een toegenomen populatie vastgesteld.

De 4 MSC Cruises cruiseschepen (MSC Meraviglia, MSC Seaside, MSC Divina en MSC Armonia) die Noord-Amerika als hun thuisbasis hebben, zullen halthouden bij het MSC Ocean Cay Marine Reserve als onderdeel van hun Caraïbische vaarroutes. Er kan per dag 1 cruiseschip aanleggen. 

Geef een reactie