Welke hutten op een cruiseschip vermijd je beter?

Zijn er eigenlijk wel slechte hutten op een cruiseschip? Niet echt, je spendeert immers maar beperkte tijd in de hut zelf aangezien er zoveel te zien en te beleven valt. Mochten we echter toch kunnen kiezen, dan hebben er wel enkele hutten onze voorkeur en andere dan weer niet. En aangezien je waarschijnlijk ook de best mogelijke cruise en de best mogelijke cruise-ervaring wilt beleven, lijkt het ons nuttig om eens even te kijken welke hutten op een cruiseschip je in het slechtste geval het beste vermijdt.

Hutten beneden of boven clubs en lounges

Ben je zelf een nachtbraker die graag de beentjes strekt op de dansvloer in de late en vroege uurtjes dan zijn deze hutten misschien zelfs ideaal. Ben je dat echter niet dan raden wij iedereen aan om hutten boven clubs of lounges toch maar te vermijden. De bass van de subwoofers gaat soms door de muren heen en kan vaak in de hutten gehoord worden. Ben je iemand die vroeg onder de wol kruipt, blijf dan uit de buurt van clubs en rumoerige plekken waar DJ’s het beste van zichzelf geven. Ook slechte slapers kiezen beter een andere hut.

Hutten boven een theaterzaal

Op de meeste cruiseschepen zijn de muren niet geluidsdicht. Hoewel ze toch heel wat geluid stoppen, zal je toch nog muziek of geluid horen in de hutten die zich net boven het theater bevinden. Het goede nieuws is wel dat de meeste shows tot ten laatste 23u ’s avonds duren. Ben je van plan om toch vroeger naar bed te gaan, boek dan een andere hut.

Hutten net onder het zwembad

Elk morgen zijn de mensen van de bemanning reeds vroeg uit de veren en in de weer om de zwembaddekken netjes op orde te brengen. Sommige bemanningsleden gaan de zonnebeden hierbij oppakken en verplaatsen, maar andere bemanningsleden zullen ze dan weer voortslepen. En bij dat voortslepen, zullen passagiers die juist onder het zwembaddek slapen, mogelijk gewekt worden.

Hutten die 1 hut kunnen worden

Aanpalende hutten met een tussendeur zijn geweldig voor grotere families aangezien vele hutten maximaal 4 à 5 personen kunnen herbergen. Houdt er echter wel rekening mee dat de tussendeur niet zo geluidsdicht is als een muur. Boek je een van deze hutten dal zal je dus gegarandeerd geluid van de aanpalende hut horen. Elke cruise weer komen er klachten over deze hutten binnen. Voor families… ideaal! Voor niet-families… betere een andere hut kiezen.

Hutten in de buurt van kinderclubs

Bij de meeste nieuwe cruiseschepen is ervoor gezorgd dat de hutten niet in de buurt van kinderruimtes en -clubs liggen. Op enkele oudere schepen zijn deze ruimtes echter nog wel door hutten omringd. Overdag zullen er dus heel wat kinderen je hut passeren en geluid maken. Op zich, vinden we dit niet echt een probleem omdat we overdag toch niet in onze hut zitten, maar geniet jij bijvoorbeeld graag van een middagdutje dan is een andere hut misschien toch aangewezen.

Hutten met stapelbedden

Ga je als koppel op cruise dan vermijd je best hutten met stapelbedden. Als koppel wil je ’s avonds toch graag dicht en knus bij elkaar liggen en dat wordt natuurlijk moeilijk in deze hutten. Tenzij je er natuurlijk bewust voor kiest. Deze hutten zijn immers ook de goedkoopste hutten op het schip. Perfect vinden we wel voor vrienden die samen op cruise gaan. Of voor iets oudere kinderen die niet bij de ouders willen liggen. De meeste hutten op een cruiseschip beschikken in dit geval trouwens over twee enkele bedden die tot 1 groot bed kunnen gecombineerd worden.

Enkele tips bij het boeken van een hut

  • Persoonlijk kan je mij op een dansvloer zetten en ik zou nog in slaap vallen. Maar in dat opzicht ben ik dan ook een buitenbeentje. Hutten die boven en onder andere hutten hebben, zijn over het algemeen de rustigste plekjes op het schip.
  • Hutten in het midden van het cruiseschip zijn het minst onderhevig aan de beweging van de zee.
  • Neem bij het boeken van een hut zeker een kijkje naar het dekkenplan van het schip zodat je weet waar je hut zich ongeveer zal bevinden.
  • De rustigste hutten op een cruiseschip? Rumoerige buren kunnen we natuurlijk nooit voorspellen, maar over het algemeen kan je stellen dat hutten aan het einde van de gang het rustigste zijn. Waarom? Omdat er nu eenmaal minder passagiers je deur moeten passeren. Deze hutten bevinden zich vaak net iets verder van trappen en liften, maar je krijgt er wel rust en stilte voor in de plaats.
Deck Plans Adventure of the Seas

Geef een reactie