Sporten die je op een cruiseschip kunt uitoefenen

Wie al eens een cruise gemaakt heeft, weet dat het bij cruises allemaal rond ontspanning en entertainment draait. De meeste mensen zijn van het principe mens sana in corpore sano en bij het leegmaken van je hoofd hoort daar dan ook sport bij. Toch vragen vele mensen zich af of sporten op een cruiseschip wel mogelijk is en welke sporten je dan precies tijdens je cruise kunt uitoefenen. We moeten immers die duizenden overheerlijke calorieën die we op ieder cruiseschip terugvinden ook weer kwijtraken. Een streepje sport is dan ideaal. Gelukkig tellen de huidige cruiseschepen heel wat sportfaciliteiten; Hier een overzicht.

Tafeltennis

Een sport die we ook weleens pingpong noemen. Maar laten we de term tafeltennis gebruiken.. dat klinkt toch net iets sportiever, niet? Elk cruiseschip telt tegenwoordig wel een of meerdere tafeltennistafels, meestal nabij het zwembad. En je mag er prat op gaan dat er tijdens je cruise ook een tafeltennistoernooi plaatsvindt.

Shuffleboard

Een andere klassieke sport die je op vele cruiseschepen terugvindt, is shuffleboard (een vorm van ons sjoelen). Bij shuffleboard is het de bedoeling om schijven in genummerde vakken te duwen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Een ideaal tijdverdrijf om even te spelen terwijl je van de horizon geniet.

Paddletennis

Paddlen is een sport die te vergelijken is met tennis, maar je speelt met een paddle in plaats van met een klassieke tennisracket. Deze sport kan je onder meer op de Regent Seven Seas Mariner, de Oceania Riviera, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity spelen.

Bocce Ball

Bocce ball is een sport die aanleunt bij wat wij als petanque kennen. Cruiseschepen van Viking Ocean hebben gegarandeerd een boccebaan en de Celebrity Reflection en Celebrity Equinox hebben zelfs speciale grasbanen om het bocce ball spel te kunnen spelen.

bocce ball celebrity cruises

bocce ball bij Celebrity Cruises

Golf

Zo goed als elk groot cruiseschip heeft wel een minigolfparcours van 9 holes. Een leuk spelletje met een competitief randje om samen met vrienden of familie te spelen. Sommige cruiseschepen hebben ook greens of driving ranges (een gesloten kooi waarin je jouw slagen kunt oefenen alsof je op een echte golfcourt staat.)

Hardlopen

Ieder cruiseschip heeft wel een route om te hardlopen. Op het ene cruiseschip zijn ze beter dan op het andere, maar ze bestaan. De beste hardlooproutes vind je naar onze bescheiden mening op de Oasis-klasse cruiseschepen van Royal Caribbean. Oasis of the Seas, Harmony of the Seas en Allure of the Seas hebben lange looproutes op het vijfde dek. Wie twee rondjes loopt, heeft al bijna anderhalve kilometer afgelegd.

Basketbal

Grote cruiseschepen hebben flexibele sportvelden op hun bovenste dekken. Het zijn vaak velden afgesloten met netten of hekken, waar het mogelijk is om te voetballen, basketballen, volleyballen,…

Basketbal op de Norwegian Jade

Basketbal op de Norwegian Jade

Rotsklimmen / bouldering

De klimmuren op de Royal Caribbean cruiseschepen zijn legendarisch. Deze klimmuren vind je op ieder cruiseschip van de rederij. Ook op de Norwegian Breakaway, de Norwegian Getaway en de Norwegian Bliss vind je uitdagende klimmuren.

IJsschaatsen

Je verwacht het misschien niet op je cruiseschip of tijdens het cruisen, maar je kunt op sommige schepen ook ijsschaatsen. Ja hoor, op echt ijs. Enkele van de Royal Caribbean cruiseschepen hebben namelijk een heuse ijsschaatsbaan.

Surfen

Op verschillende Royal Caribbean cruiseschepen is er ook de Flowrider, een surfsimulator met echte surfplanken en echt water. Een krachtige golfstroom zorgt voor een realistische ervaring. Het is zelfs mogelijk om les te krijgen.

Bowling

MSC Cruises biedt haar gasten bowlingbanen aan. Een cruiseschip dat over een bowlingbaan beschikt is de MSC Seaside. Ook de Norwegian epic, de Norwegian Pearl en de Norwegian Gem hebben indrukwekkende bowlingfaciliteiten.

Geef een reactie